ΤΜΗΜΑ ΕΘΝΟΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΙΑΣ en

Δημήτριος Ανεστόπουλος

Βαθμίδα: Ακαδημαϊκός Υπότροφος Ν. 4009/2011
Τηλέφωνο: 2671092855
Email: anestopd@ionio.gr

Ανεστόπουλος Δημήτριος

Ο Δημήτρης Ανεστόπουλος γεννήθηκε το 1975 στο Αίγιο. Είναι πτυχιούχος Φυσικός, απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών (1998) και κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού διπλώματος (2001 και 2007 αντίστοιχα) από το ίδιο Τμήμα, με ειδίκευση και ερευνητικά ενδιαφέροντα στον ευρύτερο τομέα της Οπτο-ηλεκτρονικής και Φωτοφυσικής νέων υλικών και δομών. Ειδικά στη μελέτη και τον χαρακτηρισμό των οπτικών και ηλεκτρονικών ιδιοτήτων τους, μέσω τεχνολογίας Laser και συστημάτων παραγωγής στενών παλμών (Ultrafast Lasers), Χρονική ανάλυση φασματοσκοπίας, Διφωτονικής μικροσκοπίας, οπτοηλεκτρονικής, Οπτική συμβολομετρίας - Ολογραφία.

Διαθέτει εκτεταμένη εμπειρία στην διδασκαλία ως εκπαιδευτικό προσωπικό σε διάφορα Τμήματα Ανώτατων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων στην Ελλάδα και από το 2013 μέχρι σήμερα διδάσκει στο Τμήμα Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων του Α. Τ. Ε. Ι. των Ιονίων Νήσων.

Είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Ινστιτούτο Χημικών Μηχανικών (ICE-HT), Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), στα πλαίσια διαφόρων ερευνητικών έργων. Εστιάζεται στην πειραματική μελέτη των οπτικών, μηχανικών, ηλεκτρονικών και ακουστικών ιδιοτήτων υλικών και δομών υψηλού τεχνολογικού ενδιαφέροντος με έμφαση στις προσφάτως ανακαλυφθείσες αλλοτροπικές μορφές του άνθρακα (μονο-, δι-, τρι- και πολύ-στρωματικού γραφένιου) και συγκεκριμένων δισδιάστατων κρυστάλλων, όπως είναι οι MoS2, WS2, h-BN, που απετέλεσαν την βάση για την ανάπτυξη της Νανοτεχνολογίας. Συγκεκριμένα, οι τρέχουσες ερευνητικές του δραστηριότητες εστιάζονται στην παραγωγή και μελέτη τους μέσω της επίδρασης εξωτερικών διαταραχών όπως η πίεση, η μηχανική παραμόρφωση ή ακόμη και η χημική τροποποίηση της δομής τους. Παραγωγή μεγάλου μεγέθους νιφάδων Graphene και σχετικών δισδιάστατων (2D) μεμβρανών ατομικού πάχους (δισουλφιδίου του μολυβδαινίου MoS2, δισουλφιδίου βολφραμίου WS2 κλπ.) με μηχανική απολέπιση, τεχνικές μεταφοράς (2D) μεμβρανών σε διάφορα υποστρώματα (ημιαγωγών, διαφόρων μετάλλων, πολυμερών). Προηγμένες τεχνικές χαρακτηρισμού 2D νανοϋλικών: (Απεικονιστικές τεχνικές φασματοσκοπίας Raman & Photoluminescence μέσω προηγμένων μεθόδων συλλογής μεγάλου όγκου φασμάτων), Raman, φωταύγεια και απορρόφηση υπό μηχανικών καταπονήσεων (δι- και μονο-αξονικών), (εφελκυστική, συμπιεστική) με συγκεκριμένες συσκευές), Μικροσκοπία ατομικής δύναμης (AFM) σε συνδυασμό με Φασματοσκοπία Raman και με ενίσχυσης ακίδας (Tip Enhanced Raman Scattering), Φασματοσκοπία Raman στο πεδίο του χρόνου (pump and probe Raman spectroscopy). Τα τελευταία χρόνια η έρευνα του έχει στραφεί ως προς την μελέτη και εφαρμογή των νέων υλικών στο τομέα της Ακουστικής και της Μουσικής τεχνολογίας

Έχει 9 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και 42 δημοσιεύσεις σε διεθνή και εθνικά συνέδρια.

Ενημέρωση: 25-03-2022

Επιστροφή

Τμήμα

Τμήμα Εθνομουσικολογίας, Ληξούρι, Κεφαλλονιά, ΤΚ 28200,
τηλ: 26710-92855
e-mail: gramem@ionio.gr
<< <
Οκτώβριος 2022
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας