ΤΜΗΜΑ ΕΘΝΟΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΙΑΣ en


Ενημέρωση για την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και τη διενέργεια των εξετάσεων στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

ShareThis
Δημοσίευση: 05-05-2020 15:11 | Προβολές: 11871
image

ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ

Κέρκυρα, 5/5/2020    

Θέμα: Ενημέρωση για την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και τη διενέργεια των εξετάσεων στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φοιτητές,

σας ενημερώνουμε ότι μετά από συστηματική προσπάθεια και κατάλληλη κατά περίπτωση αρμοδιότητας προετοιμασίας, καταφέραμε να προσαρμόσουμε έγκαιρα την εκπαιδευτική λειτουργία του Ιδρύματός μας στην τρέχουσα συγκυρία των μέτρων πρόληψης για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ως εκ τούτου, με την ενεργό και φιλότιμη προσπάθεια και συμμετοχή διδασκόντων, φοιτητών και Υπηρεσιών του Ιδρύματος, η διδασκαλία των μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο θα ολοκληρωθεί με μεθόδους εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Ούτως εχόντων των πραγμάτων και σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της Πολιτείας για την επαναφορά στην κανονικότητα, και εκτός απροόπτου, η πραγματοποίηση των εργαστηριακών μαθημάτων, όπου αυτή κριθεί απαραίτητη δια ζώσης, επιτρέπεται να ξεκινήσει από τις 25 Μαΐου. Στην περίπτωση αυτή οι Γραμματείες των Τμημάτων θα πληροφορήσουν εγκαίρως τους φοιτητές για τις ακριβείς ημερομηνίες έναρξής τους.

Η Σύγκλητος του Ιονίου Πανεπιστημίου θα ανακοινώσει έως τα μέσα Μαΐου τη διαδικασία και τον τρόπο διενέργειας της εξεταστικής, αφού λάβει υπόψιν:

 

α) πρωτίστως την υγεία και την ασφάλεια των φοιτητών και του προσωπικού,

β) την ποιότητα, την αξιοπιστία και το αδιάβλητο της εξεταστικής διαδικασίας,

γ) το δεδομένο ότι σημαντικός αριθμός φοιτητών έχει επιστρέψει στον τόπο μόνιμης κατοικίας και

δ) την ανάγκη για έγκαιρη αποφοίτηση των επί πτυχίω φοιτητών μας.

 

Η Πρυτανεία του Ιονίου Πανεπιστημίου θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η εξεταστική διαδικασία να είναι όχι μόνο ευέλικτη, αλλά ταυτόχρονα και αδιαμφισβήτητη. Επί της αρχής δεν απορρίπτουμε κανένα τρόπο εξέτασης, τον οποίον ο διδάσκων θεωρεί ως πιο αποτελεσματικό για το μάθημά του. Θα καταβληθεί όμως προσπάθεια να μη χρειαστεί να γίνουν  γραπτές εξετάσεις με φυσική παρουσία. Σε κάθε περίπτωση το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί πριν τα τέλη Μαΐου, ενώ η εξεταστική προβλέπεται να αρχίσει εντός του Ιουνίου.

Αγαπητοί φοιτητές και διδάσκοντες, η κατάσταση συνεχίζει να δημιουργεί πολλαπλές δυσκολίες και αβεβαιότητες. Ωστόσο, η κοινότητα του πολυνησιωτικού πλέον Ιονίου Πανεπιστημίου, στο μέρος που της αναλογεί, απέδειξε ότι μπορεί να την αντιμετωπίσει με την ευελιξία, την αλληλεγγύη, την αποτελεσματικότητα και την προσήλωση στους κανόνες ποιότητας που χαρακτηρίζουν το Ίδρυμά μας.

 

Ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου

Καθηγητής Βασίλειος Χρυσικόπουλος


Επιστροφή
Σχετικά Νέα

Ενημέρωση

Τμήμα Εθνομουσικολογίας, Ληξούρι, Κεφαλλονιά, ΤΚ 28200,
τηλ: 26710-92855
e-mail: gramem@ionio.gr
<< <
Μάρτιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας